Od zrna k chlebu

Zkušenost, která není na jedno kliknutí. V různých ročních obdobích i povětrnostních podmínkách. Fyzická námaha odměněná zážitky se spolužáky i chutným, křupavým chlebem.

Jak to začalo?

První ročník tohoto projektu jsme zahájili na podzim roku 2022 a našimi cíli, které se nám bohatě naplňují jsou:

  • využití větší pěstební plochy naší školní farmy a skvělou možnost ujít společně celou cestu, než se pečivo dostane na náš stůl. 
  • propojení žáků 6. ročníku, napříč druhým trojročím. Umožnit hlubší vzájemné seznámení přes společně prožitou zkušenost.

Jak to probíhá?

Projekt probíhá celých 12 měsíců, od podzimního orání a výsevu OZIM, jarnímu dosevu JAŘIN, letní SKLIZNÉ, podzimnímu MLÁCENÍ obilí a PEČENÍ v naší venkovní peci.

Celý projekt je podpořen teoretickým základem k daným činnostem, dotýká se i  enviromentálních témat hospodaření s neobnovitelnými zdroji.

S kým spolupracujeme?

Na projektu úzce spolupracujeme s Asociací místních potravinových inciativ (AMPI), konkrétně lektorem Petrem Dolenským.

Hlavními koordinátorkami projektu jsou Petra Kasová (přírodní zahrada) a Anna Ryčková (školní farma).