Po začátku školního roku a všech adaptačních pobytech obnovil svou pravidelnou činnost také náš monteparlament. Jednou z prvních věcí, kterou bylo potřeba s novým školním rokem udělat, bylo doplnění nových členů tak, abychom dodrželi zastoupení v poměru pět zástupců za první trojročí (z každé třídy jeden), deset z druhého trojročí (z každé třídy dva) a deset zástupců z třetího trojročí. V jednotlivých třídách, v nichž tedy nějaký zástupce chyběl, jsme uspořádali volby do parlamentu a každá třída si zodpovědně zvolila své(ho) zástupce.

Monteparlament se pustil do práce pěkně zostra – než se nováčci stačili plně rozkoukat, byl tu jarmark. Organizačně poměrně náročná akce, na které se monteparlament už tradičně podílí. Ostatně, o jarmarku jsme na našich stránkách už psali 😉

Koncem listopadu jsme pak vyjeli na – snad již tradiční – výjezd do Vraného nad Vltavou. Zjistili jsme, že to má něco do sebe. Dva dny intenzivní práce na našich projektech nás totiž vždycky obrovsky posunou. Výjezdní setkání má navíc samozřejmě také sbližovací či teambuildingový charakter, vždycky si najdeme čas na společné hry, při kterých se lépe poznáme a třeba natrénujeme způsoby asertivní komunikace. Tentokrát jsme si mohli vyzkoušet také přípravu vlastní pizzy – a někdy to byly vážně zajímavé kombinace.

Znovu jsme také začali docházet na pravidelné návštěvy za klienty do Alzheimer Home Modřany. Vždy si připravíme aktivizační program, ve škole vybereme pomůcky a montessori materiál, které dovezeme za klienty, a pak s nimi pracujeme – podobně jako ve škole. Aktivity prokládáme společným zpěvem a podle nadšených reakcí klientů soudíme, že je to velmi oblíbená součást našich návštěv. Další setkání chystáme na 19. prosince – a jak už termín napovídá, aktivity i výběr písniček budou vánoční.

Jarka Vaňková